Среќно смајли за добра администрација, тажно за лоша

Avatar img-thumbnail img-circle

во ИТ.МК

Се чини популнување на формулари и нивно читање не функционираше како што треба. Можеби со технологијата ќе го реши проблемот. Министерството за информатичко општество тестира урад со кој граѓаните ќе можат да ја оценат работа на државната администрација коритејќи смајли икони и притискајќи зелено, жолто и црвено копче зависно од квалитетот на услугата.

Со новиот проект МИО има за цел да овозможи ефикасно и лесно оценување на администрацијата на лице место, односно да одбележи кои службеници си ја завршуваат работата како што треба и се услужни кон граѓаните, а кои не.

Сега за сега, ваквото оценување е во тест фаза. Ова е пилот проект кој е поставен низ 60 административни шалтери низ Македонија. Во Скопје има 14 во Фондот за здравствено осигурување. Доколку се покаже успешен, ваквите уреди со среќно, рамнодушно и тажно смајли ќе продолжат да се користат за оценување на администрацијата.

Get Adobe Flash PlayerДобивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments