Разговорната вештачка интелигенција има потенцијал да го промени здравството

Една од најпопуларните употреби на технологијата во здравството лежи во потенцијалот за подобрување на целата здравствена индустрија – модернизација на начинот на работа, поедноставување на процедурите и убрзување на доставата на услуги, при што многу компании и стартапи ширум светот работат на нови решенија кои им помагаат на пациентите на најразлични начини искористувајќи разни сегменти од ИТ индустријата. Еден од нив е и Zana Technologies, стартап за разговорна вештачка интелигенција чии решенија како што се […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

членство

42 ден./мес

зачлени се

1337

членство

125 ден./мес

зачлени се
* плаќањето е на годишно ниво

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.