Спонзориран текст

Weekend Media Festival ви ги претставува урбаните Париз и Берлин: Двата највозбудливи градови во Европа изградени преку соживот на различности

Спонзорирано од Weekend Media Festival

во feature, ИТ.ЕУ, Спонзорирани

Партнери на овогодинешниот Weekend Media Festival се Германија и Франција чии предавачи ќе нè водат низ панели, изложби и музика преку современата култура на нивните најпознати градови.

Започнаа подготовките за 11-тиот Weekend Media Festival, кој зачекори во својата втора деценија. Оваа година најголемиот регионален фестивал на комуникација ќе се одржи од 20 до 23 септември, а сите познати локации, поранешната фабрика за тутун во Ровињ, ќе бидат во знакот на Париз и Берлин. Партнерите на овогодинешниот Weekend Media Festival се Франција и Германија, водечките европски економски сили, како и главни градови на мултикултурализмот, уметниците, интелектуалците и иноваторите.

Томо Рицов, директор на Weekend Media Festival, рече: “Париз и Берлин беа способни да ја искористат нивната разновидност, што е клучен фактор за нивната динамичност и постојано обновување. Токму овој соживот на навидум некомпатибилни идеи ни служеа како инспирација за 11-тиот Weekend Media Festival. “

Дел од оваа викенд-програма ќе биде посветена на гости од Германија и Франција, кои заеднички ќе учествуваат на викендот за да го претстават единството и испреплетеноста на Европа. Преку предавања и панели, ќе се запознаеме со најдобрите маркетинг, медиумски и деловни практики на нашите земји, а во придружната програма ќе поминуваме преку модерниот Берлин и Париз.

Со изложбата и музиката ќе ѕирнеме во животот на современиот bon vivant, ќе го најдеме парискиот шарм во најновите изуми и ќе дознаеме како во Берлин коегзистираат  панкери и бизнисмени, ‘рѓосани велосипеди и луксузни германски автомобили, почитувани сликари и графити-уметници – и секој се чувствува добредојден.

“Берлин и Париз отсекогаш биле познати како градовите на слобода за луѓе чија личност и начин на размислување отскокнуваат од општествено дефинираните рамки. Токму таквите луѓе, нашите индустриски визионери, се обидуваме да ги собереме на Weekend Media Festival. Затоа сме многу задоволни што оваа година ние сме партнери на држави и градови кои поттикнуваат разновидност и креативно размислување. Секако ќе имаме што да учиме едни од други “, рече Никола Врдољак, директор на програмата Weekend Media Festival.

Подготовките за 11-тиот Weekend Media Festival се во полн замав. Првичните регистрации се веќе во продажба и до 1-ви мај може да се купат по исклучително поволна цена од 1.200 куни. Сите маркетери можат да ги поднесат своите документи за седмиот BalCannes, а најдобрите дигитални дела во регионот ќе ја претстават најважната дигитална награда, SoMo Borac.

Освен конструктивните, а понекогаш и провокативни дискусии за трендовите во комуникациската индустрија, Weekend Media Festival е познат по своите најдобри изведувачи. И оваа година очекуваме различни музички програми и дружење долго во ноќта.

Напомена:

Ова е комерцијален ПР текст закупен од страна на Weekend Media Festival. IT.mk не сноси никаква одговорност за текстот и неговата содржина. Доколку сте заинтересирани да објавите промотивен текст, испратете го на [email protected]