Тwitter со поголема контрола врз надворешните апликации

Пример, сите апликации кои кои до сега имаа пристап до директните пораки (DM) ќе мора да прашаат за дополнителни пораки. До средина на јуни, сите тие апликации на кои не им ги требаат директните пораки нема веќе да ги имаат, вели Twitter.

Екренот за дозволи, како кај Facebook, ќе објаснува која апликација кои податоци извлекува за корисникот, пример од сликата погоре е за Seesmic клиентот кој бара дозвола да ви ги чита пораките, да види кој кого следи, да го апдејтира профилот со постирање на твитови и пристап до директни пораки.

„Ги спремаме овие промени како одговор на барањето од корисникот и развивачите кои побараа поголем степен на контрола и појаснување.“, вели Twitter.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments