Семафорко – веб-страница на која најмладите ќе ги научат сообраќајните правила

во ИТ.МК

Семафорко е веб-страница која моја може да ја искористите за да се запознаете за правила и упатства за безбедно учество во сообраќајот. Во овој период кога препораката е „седете дома“ и нема премногу активности секој од овие

Страницата првенствено е наменета за најмладите, а препорака за користење на страницата доаѓа од Републички совет за безбедност на сообраќајот.

„Во услови кога надлежните институции препорачуваат ограничено движење на децата, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со препорака до родителите да бидат активни, креативни и да го исполнат времето на децата со едукативни активности и едукативни содржини. Оваа е време кога можете и треба да поработите заедно со децата и да ги научите како треба да се однесуваат со цел да бидат безбедни во сообраќајот. Во таа насока потенцираме дека сообраќајната едукација на децата никогаш не е доволна и никогаш не е досадна“, велат креаторите на веб-страницата.

Покрај стандардните содржини како спотои и тестови, на страницата има и различна друга содржина, на пример боенки, со која децата на забавен начин можат да научат за правилата на учество во сообраќајот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments