Сега може да праќате твитови на имејл

Twitter воведе одлична опција со која може да се споделат твитови преку имејл со корисниците кои не се корисници на мрежата. Оваа опција стартува постепено и во наредните неколку недели ќе биде достапна на сите корисници.

„Секако дека може да ретвитувате твит до вашите Twitter пријатели, но понекогаш сакате да споделите со други груи, како вашите колеги или родители или пријатели кои не се се уште на Twitter.“, вели Стефан Флип, инжинер на Twitter.

Праќање на твит на имејл се прави само со кликање на More копчето кое се наоѓа покрај вообичаените копчиња како Retweet или Favorite, по што ќе ви се отвори опцијата Email Tweet. Kликнете на неа и внесете ја имејл адресата. Покрај праќање на само линк до твитот, твитовите најчесто се јавни и достапни за сите, ќе може и да допишете нешто како порака или коментар на твитот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments