Надополнето: IT.com.mk и ПСМ Фондација доделија Android и бизнис обуки

во Блог, ИТ.МК

<Надополнето> Ги прогласивме добитниците, имињата ќе ги најдете во коментарите подолу. Честитки! </надополнување>

IT.com.mk и ПСМ Фондација ве наградуваат со бесплатни обуки во рамките на Vip македонскиот предизвик! Најбрзите тројца кои ќе го одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени со една бесплатна обука за креирање на Android апликации и две бесплатни обуки за започнување свој бизнис. Логирајте се со Facebook или Twitter пред да го споделите одговорот во коментарите.

Што се сите верзии на Android?

  1. Бројки.
  2. Слатки.
  3. Роботи.
  4. Подобри од iPhone.

Во рамките на вториот Android предизвик, Vip oператор во соработка со ПСМ Фондација, Еферио и Samsung најавија серија на обуки за создавање на нови иновативни Аndroid апликации, како и за изготвување на модел за нивна комерцијализација.

Почнувајќи од 24ти септември во просториите на ПСМ инкубаторот ќе се организира серија на обуки за развој на мобилни апликации, кои ќе ги водат предавачи од компанијата CodeWell со цел да мотивираат нова генерација на локални мобилни апликации кои ќе ја збогата македонската ИТ сцена. За да ја погледнете комплетната агенда на обуката клинете на следниов линк. Обуките се плаќаат.

За да се зголеми и квалитетот на финалните апликациво рамките на Предизвикот, предвидени се и обуки за започнување бизнис, кои на учесниците треба да им помогнат во изготовка на стратегија за комерцијализција и генерирање на приходи преку нивната апликација. Покрај ентузијастите кои ќе учествуваат на Предизвикот, овие обуки ќе бидат отворени и за сите оние кои се заинтересирани за започнување на сопствен бизнис и претприемништво.

Учесниците на обуките ќе имаат прилика да се натпреваруваат во дополнителната категорија Дебитант на Предизвикот и да добијат награда договор за поделба на приход од  80% за програмерот/ тимот, бесплатна промоција на апликацијата од страна на Vip оператор во период од 3 месеци и Samsung Galaxy S3.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
12 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
malifsk
malifsk
9 years ago

@It.com.mk: Има некоја официјална тема на вашиот форум за овој предизвик ?

@biznisinkubator
9 years ago

Честитки за @Leximov, @deemeetar и @alekgelev за освоените обуки во рамките на “ВИП Македонски предизвик“. Ги замолуваме да ни испратат своја e-mail адреса во ДМ на Твитер (www.twitter.com/biznisinkubator) или да ни пишуваат на [email protected] за понатамошни упатства за обуките.

IT.com.mk
9 years ago

Здраво дечки! Првин честитки на победници, навистина се надеваме дека по овие обуки ќе стартувате нешто вредно на .мк ИТ сцената. Ви посакуваме среќа.

Победниците се тие што ги следеа инструкциите, а тоа беше да одговорат со логирање на Facebook и Twitter. За жал најбрзите одговори ќе мора да ги дисквалификуваме. Добитниците се:
1. @Leximov доби бесплатна Android обука.
2. @deemeetar доби бесплатна бизнис обука.
3. @alekgev доби бесплатна бизнис обука.

Добитниците ќе бидат контактирани од ПСМ фондација кои ќе споделат повеќе детали околу обуките. Поздрав и честитки уште еднаш.

@alekgev
9 years ago

Бројки кои се подобри од слатки и дефинитивно не се за роботи! :)

@deemeetar
9 years ago

2. Слатки* де

@deemeetar
9 years ago

2. Слики

@leximov
9 years ago

2. Слатки

ДедоМраз
ДедоМраз
9 years ago

Подобри од iPhone.

Dean
Dean
9 years ago

2. Podobri od iPhone xD xD xD

Igor Brishkoski
Igor Brishkoski
9 years ago

Slatki Igor Brishkoski

Ljubco
Ljubco
9 years ago

2. Slatki

Hristijan
Hristijan
9 years ago

2.Slatki

ит кариера

Концептива

DevOps engineer

Matrix IT Global Services Macedonia

BI Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk