Случајно откривање на пропуст во Google Pixel на унгарски девелопер му донесе 70.000 долари

Google го награди Дејвид Шуец со 70.000 US долари откако безбедносниот експерт од Унгарија им испрати извештај за безбедносен пропуст поврзан со функцијата за заклучување на екранот на Pixel уредите кој го открил сосема случајно. Пропустот е заведен како CVE-2022-20465 и безбедносната закрпа со која овој баг се затвора е издадена на  5-ти ноември. Пред да биде надминат, пропустот овозможуваше на секој кој има физички пристап до телефонот да ја заобиколи заштитата и да го […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

членство

125 ден./мес

зачлени се

1337

членство

250 ден./мес

зачлени се
* плаќањето е на годишно ниво

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.