Mastercard се откажа од потписите на картичките насекаде

во feature, Вести

По САД и Канада, Mastercard го пензионира потпишувањето насекаде во светот. Поради напредокот во технологијата, корисниците на Mastercard нема повеќе да мораат да ги потпишуваат своите картички или сметки.

Ова секако нема да заштеди многу време, но ќе го олесни процесот на плаќање и барем малку ќе го забрза плаќањето. Сопствениците на картички и онака не ги потпишуваа картичките. Според податоците на анкетата само 40% од корисниците ги потпишале своите картички. Една третина од корисниците кои не ги потпишале, сметаат дека нема причина за тоа.

„Сметаме дека ова е голема победа за сите. Инвестирањето во технологија како вештачка интелигенција и биометриски податоци го овозможија овој чекор. Веруваме дека трговците и партнерите насекаде ќе ја прифатат можноста за поедноставно плаќање, истовремено зачувувајќи највисоко нивно на безбедност“, велат од Mastercard.

Официјално промената стапува на сила од април, следната година.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments