Bluetooth е опасна работа – може да се користи за следење на паметни телефони

Група истражувачи од Универзитетот Сан Диего Калифорнија (UCSD) демострираше како Bluetooth сигналите може да се користат за следење на уредот. Истражувачите успеаа да покажат дека и покрај мерките за анонимизирање на уредите сепак, со малку повеќе работа, може уредите да се следат… Паметните телефони, часовници, разни фитнес алки комуницираат со околината преку Bluetooth Low Energy (BLE) врска. Овие уреди постојано праќаат сигнали до пасивните „слушачи“ во околината информирајќи ги за својата позиција. Во периодот кога […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

годишно членство

1.500 ден.

зачлени се

1337

годишно членство

3.000 ден.

зачлени се

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

Implementation Developer

АЛОЗИС КОМУНИКЕЈШНС Д.О.О.Рим, Р.Италија - Подружница Скопје Р.Македонија

Senior Full Stack Java Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk