Апликација на денот: Netsy е македонска апликација за пресметка на бруто и нето плата

Netsy е македонска Android апликација која служи како алатка за конверзија помеѓу бруто и нето плата. Освен ова апликацијата има подетален преглед кој овозможува да се запознаете колку од издвоените пари се за данок, колку одат во пензиски фонд и колку одат во здравствен фонд.

Графичкиот приказ и идејата на апликацијата се добри, иако реализацијата и целната група се помалку збунувачки. Иако има можност за промена на јазикот на македонски, апликацијата со исклучок на датата постојано останува на англиски јазик. Дополнителен недостаток е неточноста на податоците за плати над максималната основица за која се исплаќаат придонеси. Средствата над оваа сума се изземени од придонесите, но апликацијата не ги препознава платите над оваа сума.

Идејата и реализација на Netsy се навистина добри, и по поправањето на недостатоците ќе биде покорисна за корисниците за кои и е наменета. Засега апликацијата е покорисна за работодавачите кои доаѓаат од странство и се заинтресирани за придонесите.

Devsy

Добивај известувања
Извести ме за
guest
2 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] имаме лансирано мобилна апликација за Android уреди, Netsy, која врши пресметување на нето плати и визуелно […]

Илчо
5 years ago

Здраво,

Проблемот околу промената на јазиците е изолиран случај на само некои телефони. Работиме на исправка на сите Ваши забелешки и наскоро ќе имаме надоградба на апликацијата.

Благодарам за конструктивната критика,
Илчо