Zero Science Lab: Безбедносна анализа на изворниот код на Balero CMS

Неважно во кој програмски јазик програмерите кодираат, се уште не постои таа свест за безбедносно програмирање и користење на безбедносни функции и методологии кога станува збор за развивање на комплетен софтверски пакет за комерцијална или бесплатна апликација, вели Ѓоко Крстиќ, безбедносен експерт од македонската Zero Science Lab, кој објави ново истражување за Balero CMS. Истражувањето „Изучување на случај: Иницијална безбедносна анализа на изворен код кај системот за уредување на содржина – Balero CMS“ е објавено како презентација на SlideShare.

 
Disclaimer: Zero Science Lab е долгогодишен соработник со IWM Network, односно компанијата која стои зад IT.com.mk

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments