Twitter додаде гифови за веб, iPhone и Android

За сите кој чувствуваа дека немаа доволно можност да се изразат на Twitter, друштвената мрежа веќе овозможува споделување на анимирани слики (гифови) во твитовите. Промената не доаѓа само на Twitter.com туку и на официјалните апликации за iOS и Android, за жал Windows Phone засега останува без можност за споделување .gif директно од апликацијата. Веста за новитетот ја потврди Twitter Support заедно со порака која демонстрира како ќе изгледаат идните твитови. Корисниците сепак ќе можат самите да одлучат дали сакаат да ја видат анимацијата, бидејќи твитовите доаѓаат play копче, како да се видео.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments