#Tвитер на кирилица

Twitter сега има кирилична поддршка, односно може да се пребарува според кирилични хаш-тагови. Ова ќе биде одлично за македонските твитерџии да можат да дискутираат за теми без да им се губи разговорот меѓу побројните англиски твитови.

Хаш-таговите, означени со знакот #, се користат да се одбележи тема или дискусија за потоа подоцна да може да се пребарува по Тwitter. Пример, внесете #кирилица и ќе ги добиете сите твитови кои се означени со овој хаш-таг. Еве неколку твитови со кириличен хаш-таг.

*како што може да се види подолу, вметнатите твитови со Blackbird Pie не линкаат до кириличните хаш-тагови, но функционираат како на Twitter.com така и на други надворешни клиенти како Echofon, ТweetDeck…

#кирилица рулзless than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

#кирилица frenzy #кромид #цицајнет #умоевреме #свецко #скопје2014 #oпсада #протестирамless than a minute ago via Silver Bird Favorite Retweet Reply

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments