„Tumblr“ ќе стане попопуларен од „блог“ во пребарувањето на Google

Статистиката на Google oткрива дека наскоро, најверојатно околу октомври 2012-та година, терминот „Тumblr”, името на популарната платформа за блогирање, наскоро ќе стане попопуларен термин во пребарувањето на Google од терминот „блог“, иако во суштина Tumblr е блог. Сево ова значи дека доколку имате бизнис или компанија тогаш подобро е да имате Tumblr блог за полесно да ве најдат.

Оваа њујоршка платформа за блогирање од неодамна забележа 20 милијарди постови од 52 милиони блогови, што е двојно зголемен раст во период од само шест месеци. Но, и покрај неверојатната популарност и зголемен раст, основачот на платформата, Дејвид Карп вели дека сè уште не планира да монетизира од користење на Adwords реклами на блоговите.

„Тука има добра шанса, и ние треба да истражиме да видиме како може полесно да им овозможиме на партнерите да учествуваат на нашата мрежа.“, вели Карп во интервју на AdAge.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments