Технологии на иднината: Zero Knowledge Proof – ZKP

Овој текст е дел од серијалот „Технологии на иднината“ во кој во серија од неколку текста ќе ви ги претставиме идните технологии кои ветуваат и имаат потенцијал за широка адаптација. Zero-knowledge proof (ZKP) или zero-knowledge protocol е математичко-криптографски метод кој овозможува проверка за точноста на некој податок, без да го сподели самиот податок. На пример, ZKP може да овозможи на сервиси да потврдат дека некој е полнолетен, без притоа да ја споделат датата на раѓање. Банките би […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

годишно членство

1.500 ден.

зачлени се

1337

годишно членство

3.000 ден.

зачлени се

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.

види ги сите огласи на kariera.it.mk