Технологии на иднината: Агро-роботи

во 1337, Статии

Овој текст е дел од серијалот „Технологии на иднината“ во кој во серија од неколку текста ќе ви ги претставиме идните технологии кои ветуваат и имаат потенцијал за широка адаптација. Напредокот на вештачката интелигенција и роботите забрзано ја менуваат иднината на некои работни позиции. Некои експерти дури проценуваат дека до 2035 година автоматизацијата ќе замени 40% од работниците. Најзагрозени се професиите со едноставни задачи кои се повторуваат, на пример возачите или грижата за корисници. Вообичаено […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

годишно членство

1.500 ден.

зачлени се

1337

годишно членство

3.000 ден.

зачлени се

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.