Што е е-отпад? (презентација)

во ИТ.МК

Во Македонија ситуацијата со е-отпадот сè уште не е проблематична бидејќи често старите ИКТ уреди се препродаваат и поправаат, не секој се фрла, но со тек на време е-отпадот се акумулира, посебно кога зборуваме за старите електрични уреди од домаќинството. Е-отпадот не припаѓа заедно со другиот отпад и мора да биде соодветно рециклиран.

Целта е почиста околина, а за нејзина заштитита, прво што треба да направиме е да се едуцираме за што е е-отпад, а потоа и да стартуваме законски иницијативи како Нацрт закон за управување на е-отпад.

Овој текст е дел од проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“ и претставува прв дел од серијата написи кои ќе следат на оваа тема.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
1 Коментар
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
not important
not important
10 years ago

Denesna akcija vo II – PMF
[youtube o5YoRBtTKb8 http://www.youtube.com/watch?v=o5YoRBtTKb8 youtube]

види ги сите огласи на kariera.it.mk