Радувајте се гејмери, Steam доаѓа на iOS

Steam објави дека Steam Link и Steam Video апликациите ќе бидат достапни и на Android и на iOS.

Апликацијата ќе им овозможи на корисниците да играат на своите телефони или таблет компјутери. Преку апликацијата корисникот може да ја стрима играта од Steam-библиотеката на Mac или Windows компјутер. Уредите меѓусебно се поврзуваат преку 5GHz бежична мрежа или Ethernet.

Апликацијата доаѓа за две недели, иако точната дата не е јаснo објавена. Она што го знаеме е дека треба да излезе во неделата која започнува со 21 мај. Малку подоцна ќе излезе и Steam Video апликација која ќе овозможи стрим и на видео на телефоните.

Колкав ќе биде интересот ќе биде интересно да се види. Што мислите вие? Дали ќе играте на телефоните или сепак останувате пред компјутерот?

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments