Прв турнир во Valorant во Македонија

Македонската еспорт федерација објави дека го организира првиот турнир во новата игра на Riot, Valorant. Поддршка во одржувањето на овој турнир доаѓа од Esports.mk. Турнирот започнува на 20 јуни, а пријавувањето ќе заврши еден ден порано.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1424626874387321&id=172958359554185

За да учествуваат на турнирот заинтересираните треба да имаат FaceIt профил и регистрирано Valorant на платформата. Турнирот е наменет за сите играчи постари од 14 години, а тимовите може да бидат составени од најмногу 7 натпреварувачи, но двајца би биле резерви. Од петтемина кои ќе се натпреваруваат тројца мора да бидат од Македонија.

Valorant е 5 „шутер“ во кој два тима од по 5 играчи се натпреваруваат еден против друг. Играта е послична со Overwatch отколку со Counter Strike. Секој играч игра уникатен карактер, секој со предности и слабости.

Заинтересираните можат да се пријават на Faceit, а можат да дознаат и повеќе податоци за турнирот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments