Proton Calender е Google Calendar, но без огласи и споделување податоци

Нема никакво сомневање во квалитетот и изобилството од функции во Google Calendar. Иако многумина се свесни за ова, сепак не сакаат да ја користат алатката од три причини – Google Calendar пласира огласи, користи тракери, како и споделува одредени ваши податоци. Поради тоа, во квестот за откривање одличен планер и организатор, корисниците го насочуваат вниманието на бесплатна алатка која е лишена од трите горе-споменати „проблеми“.

Од тимот кој стои зад ProtonMail, нѝ доаѓа алатката Proton Calendar. Работи слично на Google Calendar, но е целосно оперирана од огласи, тракери и споделување податоци. Паралелно со ова, вашиот календар е синхронизиран помеѓу прелистувачот на вашиот телефон и прелистувачот во вашиот компјутер, со што имате синхронизиран пристап и известувања и од двете направи. Тука некаде, ќе наидете и на визуелно импресивен виџет кој си го вдомувате на екранот од вашиот телефонот.

Proton Calendar се испорачува и со силни можности за шифрирање на вашите податоци, лесен скок помеѓу дневна, неделна, месечна или годишна агенда, а тука е и светол и темен режим на работа. На располагање имате и бројни различни временски зони.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments