Прочитајте бесплатна приказна на Џ. К. Роулинг

Џ. К. Роулинг, писателката најдобро позната по книгите со Хари Потер, е свесна дека пандемијата е особено тешка на децата. Поради тоа, реши нејзината детска приказна The Ickabog да ја направи бесплатна на следниот сајт.

Со години, The Ickabog трпеливо го чекала вистинскиот момент во таванот на писателката. Приказната никогаш не била објавена, но со целата моментна ситуација каде децата се принудени да седат дома, Џ. К. Роулинг решила да направи целосна ревизија, целосно да се посвети на секое поглавје и преработени да ги објавува на сајтот. Моментно се објавени 46 поглавја, а доколку често го посетувате сајтот, ќе забележите дека релативно брзо се поставуваат нови поглавја.

Паралелно со ова, се одржува натпревар каде Џ. К. Роулинг дава предлози какви илустрации би можеле да се нацртаат во книгата. Потоа, сите заинтересирани можат да го илустрираат тоа и да се напреваруваат нивното дело да се најде во физичката копија на книгата, планирана да излезе во ноември. Планирани се 34 илустрации, а изборот ќе биде направен по 17 јули. Некои од илустрациите веќе можат да се видат на сајтот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments