Подкаст: Skills that pay the bills – И успешните грешат

во ИТ.МК

Skills that pay the bills е подкаст на Радио МОФ. Подкастот обработува теми како претприемништво, младински вештини, самовработување, иновативност, маркетинг, состојба со родовиот јаз во приватниот сектор и сл. IT.mk не учествува во креирањето на содржината, но веруваме дека овие теми се важни и треба да ги споделиме со читателите.


Во оваа епизода на „Skills that pay the bills“ за своите приказни зборуваат Mерсиха Смаиловиќ, основач на консалтинг компанија за правно-економски услуги, која има своја организација што им помага на луѓе чии човекови права се повредени; Викторија Шотароска, чија компанија е наградена за најдобра во категоријата „грижа за клиенти“ и била рангирана меѓу 10-те најдобри менаџерки во Македонија; Нина Костовска, позната по видеото „Како ќе реагирате ако ве служи фармацевтски техничар со Даунов синдром?“, кое беше дел од кампањата на УНИЦЕФ и Коста Петров, основач на креативната агенција P World, која работи со компании од 40 земји на организирање бизнис настани и нуди услуги за односи со јавноста на компании кои се соочуваат со криза.

Слушнете со кои предизвици и потешкотии се среќавале тие во нивното работење.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments