Научник се инфицирал со компјутерски вирус

RFID (Radio-frequency identification) е концепт каде што се имплементира чип во продукт, животно или човек кој содржи детални информации и ги пренесува истите преку радио бранови. Употребата на RFID чиповите во последните неколку години драстично се зголемува. Пример: биометриските пасоши, или пак на професорот Гасон му овозможува да влезе во зграда, да го користи мобилниот, функционира како лозинка… Повеќе примери на http://en.wikipedia.org/wiki/Rfid#Current_uses.

Во следново видео “инфицираниот научник” го појаснува својот експеримент…

Добивај известувања
Извести ме за
guest
2 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir Velkovski
11 years ago

wow dude! WOW! :D

Gjoko Krstic
11 years ago

Wicked! :)