Надополнето: Видео за сетирање нa приватностa на Facebook

Најголемата промена е можноста да одредите индивидуално кој да има пристап до вашата содржина, без врска дали е слика или пост на ѕидот. Останатите промени се појасни опции за приватност и повеќе информации за приватноста. Исто така веќе нема регионални мрежи од проста причина што доколку припаѓате на една, секој член има пристап до вашиот профил.

Почетниот екран на кој ќе наидете е со зададени oпции наместени од Facebook. За подетално сетирање на вашата приватност ќе треба да одите во ‘settings’ горе десно, да ја внесете повторно лозинката и подетално да сетирате кој може да има пристап до информациите на вашиот профил.

Интересно, Facebook е прва голема интернет компанија која ги тера своите корисници да си ја сетираат приватноста.

Повеќе детали за промените во соошптението од Facebook.

Надополнето: Видео туторијал за сетирање на приватноста

Подолу е видео кое го објаснува првичниот екран за приватност кој ве пречекува кога ќе се логирате на мрежата. Дополнителни информации и сетирање на приватноста ќе можете да најдете на ова видеo.


 

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

АЛОЗИС КОМУНИКЕЈШНС Д.О.О.Рим, Р.Италија - Подружница Скопје Р.Македонија

Senior Full Stack Java Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk