ИТ Настан: Враќање на македонската .НЕТ заедница

во ИТ.МК

Добри вести за сите .NET развивачи. По пауза се враќа македонската .НЕТ заедница и тоа започнува веќе оваа недела, со настан кој ќе се одржи во MKC Club & Restaurant.

„Глобалните програмерски и ИТ заедници имаат особено значење во развојот и напредокот на технологијата како што ја знаеме денес, а исто така и директно влијание на софтверската и ИТ индустрија.

Македонија во изминативе две децении создаде сериозна програмерска заедница којашто ја сочинуваат неколку значајни групи фокусирани на различни технологии и платформи во ИТ сферата“, велат организаторите.

Настанот ќе биде своевидна ретроспектива на она што е направено, но еден дел ќе се однесува и на иднината и она што ќе се направи во иднина. Темите кои ќе бидат разгледани на во МКЦ вклучуваат:

 • Историја – Pulp Fiction, настанок на групите
 • Успеси и порази
 • Предизвици на заедницата
 • Влијанието на заедницата врз програмерите
 • Влијанието на заедницата врз технологиите
 • Влијанието на заедницата врз бизнисите
 • Иднината на програмерските заедници

Она што радува е лисата на говорници, во која има и ветерани, но и помлади учесници. Гости на настанот ќе бидат:

 • Хајан Селмани, МКДОТНЕТ
 • Владимир Мелоски, ИТПРО
 • Панче Чавковски, ЈУГМК
 • Марко Палоски, ФИНКИ Тек Клуб

Домаќин е Марјан Николовски од МКДОТНЕТ.

Настанот се одржува на 19 септември, со почеток од 17:00. За повеќе податоци може да ја разгледате Facebook страницата.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments