Google и HTC го подготвуваат следниот Nexus таблет кој ќе доаѓа со Bluetooth тастатура

Avatar img-thumbnail img-circle

во Хардвер

Google и HTC веќе работат на следниот 8-инчен таблет компјутер кој доколку продолжи трендот со имињата од последните неколку години ќе дојде под името Nexus 8. Двете компании соработуваат и на додаток покривка со тастатура за таблетот. Тоа што ќе го разликува Nеxus 8 од останатите уреди е Bluetooth тастатурата која ќе биде во пар со таблет комјутерот. Тастатурата е „скриена“ во покривката на таблет компјутерот, која по потреба може да се користи и за потпирање на таблетот кога стои исправен. Тастатурата ќе доаѓа со 240 mAh батерија која ќе се користи за напојување на потребите на тастатурата.

Додатокот ќе биде со димензии 228х320х5 mm и е можен показател дека Google ќе се обиде посериозно да ги презентира таблет компјутерите како уреди на кои може да се работи, вели Аndroid police. Нешто слично направи Microsoft со Surface таблет компјутерите, кои беа претставени како конкуренти на лаптопите, но за жал компанијата имаше проблем да ги убеди корисниците во продуктивноста при работа со таблет компјутер.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Melon, part of Kin+Carta

Junior System Administrator

Httpool / ITClass

Senior QA Engineer (m/f)

Matrix IT Global Services Macedonia

Operations Manager

види ги сите огласи на kariera.it.mk