Facebook ќе дозволи да се манијачите и да прашувате за љубовниот живот

Facebook додаде „прашај“ копче на страните на сите кои не го објавиле статусот на „романтична врска“ во која се наоѓаат. Кога сопственикот на страната го разгледува својот профил не го гледа копчето, копчето е достапно единствено на посетителите на страната.

Додаденото копче „ask“ за „relationship status“ функционира слично како и останатите oпции за прашување, на пример кога сакате да прашате за градот на раѓање или телефонски број. По притискање на копчете со отвора прозорец во кој можете да го артикулирате прашањето и да го испратите до сопственикот/сопственичката на профилот. Кога корисникот ќе го добие прашањето, доколку дака од листата може да го одбере одговорот и да го објави на друштвената мрежа или единствено на корисникот кој го поставил прашањето.

Иако нема најави од друштвената мрежа, Mashable шпекулира дека овие податоци би биле интересни и за маркетинг, бидејќи иако статусот нема да биде видлив за јавноста Facebook би можел да ги испраќа овие податоци на компаниите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments