Додадени првите членови во Хала на славните луѓе на Интернетот

Avatar img-thumbnail img-circle

во Свет

Винт Церф, Тим Бернерс-Ли, Митчел Бејкер, Линус Торвалд, Фил Зимерман и Бревстер Кал се меѓу првите членови од 33-те генијалци кои се ставени во Хала на славните луѓе на Интернетот.

Церемонијата, спонзорирана од Интернет друштвото, се одржа во Женева, и ќе претставува годишен настан каде ќе се слават индивидуалциите кои одиграа значителна улога во раното креирање и развој на интернетот, и тие кои креираа значителни технолошки, комерцијални и практични решенија со кои се разви Вебот.

„Сите ние добиваме од нивните неверојатни придонеси кон глобалниот Интернет, правејќи го еден од најголемите катализатори на економскиот и општествениот развој на сите времиња.“, вели претседателот на Интернет друштвото, Лин Ст. Армор.

Сите додадени членови и нивните достигнувања ќе може да ги погледнете на официјалниот сајт.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments