Color објаснета, заедно со нејзините „шпионски“ квалитети

Color е исто така многу критикувана, особено за нивниот отворен пристап. Најновиот откриен баг е тоа што со едноставно GPS „маскирање“ може да се прелаже апликацијата, која покажува фотографии од корисници само ако се наоѓате во опсегот од 46 метри, и да можете да добиете пристап од фотографии од било кој корисник на било која локација.

Но и во овој случај чудно е да се зборува за приватност бидејќи сите фотографии се јавни.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments