Чат преку Skype со вашите Facebook пријатели

За да ја стартувате опцијата за чет со пријателите од мрежата, првин логирајте се на Facebook преку Skype, и потоа само префрлете се од вашите Skype контакти на Facebook пријателите со кликање на Facebook табот.

Oваа четување преку Skype е дефинитивно корисно за сите негови 150 милиони корисници бидејќи 1) не се замара корисникот при префрлување од Skype на прелистувач да води разговор и 2) бидејќи Facebook четот е ужасна апликација.

Дополнително Skype сега овозможува лајкување и коментирање на Fаcebook статуси кои се следат преку IM клиентот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
9 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
stiven.stiv@live.com
8 years ago

Super

Filip Taskovski
11 years ago

Јас баш за да видам како иде тоа, ја симнав новата верзија пошто јас ја имав старата. Според мене не е нешто најдобро, али као за почеток кога би го оценил од 1-10 би било некаде 6. Ако пријателот од фејсбук нема уклучено скајп ја не можам да чатувам со него…

Марко Радованов

зашто кај мене скајпот кога го уклучувам ми пишува дека има некој проблем и ќе си се угаси и со старата верзија така ми правеше и со оваа новава ,го избришав пробав пак да со инсталирам и пак истиот проблем! некој знае како да го ораам ?

Zoran Grozdanovski
11 years ago

Windows Vista and Windows 7

Close Skype.
Right-click the Skype icon in the system tray (at the bottom right of the screen)
Choose Quit.
Ensure that “Show hidden files and folders” is switched on.
Click Start, type run and press Enter.
Type control folders and click OK.
Select the View tab and ensure relevant entry is enabled.
Locate the shared.xml file.
Click Start, type run and press Enter.
Type %appdata%skype and click OK.
Delete the shared.xml file.
Restart Skype. The shared.xml file will be recreated.
Windows XP

Close Skype.
Right-click the Skype icon in the system tray (at the bottom right of the screen)
Choose Quit.
Ensure that “Show hidden files and folders” is switched on.
Click Start and then Run…
Type control folders and click OK.
Select the View tab and ensure relevant entry is enabled.
Locate the shared.xml file.
Click Start and then Run…
Type %appdata%skype and click OK.
Delete the shared.xml file.
Restart Skype. The shared.xml file will be recreated.
Mac OS X

Quit Skype.
Go to the folder ~/Library/Application Support/Skype/
Delete the file shared.xml (it will be recreated once you open Skype again, this is fine).
Start Skype.

zoran stoimenov
zoran stoimenov
11 years ago

i kaj mene e taka

Vesna Jovanovska
11 years ago

da vidime…..

Даниел Димов

zakon e

Ivica Mitev
Ivica Mitev
11 years ago

конечно!