Апликација на денот: Lux автоматски ќе ја поставува светлината на вашиот Android телефон

во Совети

Паметните телефони во себе самите имаат вградено автоматски поставувач на светлината, но понекогаш тој знае да биде пресветол или потемен во одредени ситуации. Идејата на Lux е да го спречи тоа и да ви понуди добро ниво на светлина со кое ќе можете да ракувате и добро да гледате.

Lux ја зима контролата врз сензорот на светлина на вашиот паметен телефон и според свои прогнози ја поставува светлината, а нуди и можност вие самите да си поставите предефинирана светлина во одредено време. Апликацијата е лесна за користење и ќе бидете воведени уште при самото инсталирање како да ја користите.

Исто така, апликацијата му овозможува на корисникот да избере кога сака да се применат промените, дали при отклучување на телефонот или при стартување на одредена апликација, и слично. А уште подобра опција и можеби најдобра е светлината автоматски да се поставува периодично, односно во зависност од каква ќе биде светлината во околината.

Можеби Lux не претставува некој голем изум, но дефинитивно ќе ви го олесни менување на светлината на телефонот. Апликацијата е достапна на Google Play.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments