Алгоритми и општество со Игор Трајковски од time.mk – #комкаст 103

во Веб

Гостин на Дарко Булдиоски во ова издание на #Комкаст му е Игор Трајковски, основач и администратор на time.mk. Темата е супер интересна – Aлгоритми и како тие влијаат на општеството.

Г. Трајковски во поткастот објаснува кои се најголемите проблеми и предности на алгоритмите. Предизвиците да се креираат добри алгоритми кои истовремено ќе бидат и транспарентни се супер интересни. Во поткастот може да слушнеме за различни алгоритми, од оние кои ни ги прикажуваат вестите, до оние кои посериозно влијаат на животот на луѓето.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments