YouTube воведува безбедносна опција

{mosimage} Google воведе опција за побезбедна содржина на YouTube. Тоа значи дека можете да го искористите „Безбедносниот мод“ на YouTube и да не добивате содржина која може да ве навреди, која е вулгарна или политички некоректна.

Земајќи в предвид дека YouTube e вториот најпопуларен пребарувач, оваа корисничка само-цензура може да биде корисна за родителите кои сакаат да си ги заштитат децата од несакана содржина која ја има на тони на видео сервисот.

Google вели дека филтерот не е 100%, но во секој случај функционира. Со вклучен „безбедносен мод“ коментарите ќе бидат скриени, бидејќи коментарите на YouTube се неверојатно глупави, а доколку посакате да ги читате дел од вулгарните зборови ќе бидат заменети со ******. Се уште треба да видиме како ќе функционира на коментари напишани на македонски или на кирилица.

Опцијата „Safety Mode“ се наоѓа најдолу на страната. Повеќе информации ќе најдете тука, или во видеото подолу. Во моментот опцијата не е достапна за сите корисници, но ќе биде целосно објавена во текот на денот.Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments