Yahoo Mail сега е побрз и поедноставен за користење

во Веб

Популарната имејл платформа Yahoo Mail конечно го доби долгопотребниот редизајн. Подобрувањата доаѓаат по барање на корисниците, но и заради потребите да се обезбеди добар сервис за веб и разни мобилни платформи како Windows 8, iOS и Android.

„Ни кажавте гласно и јасно дека сакате поедноставен имејл сервис. Сакате да се логирате и брзо да ја проверите комуникацијата пред да продолжите со денот. И ние ве послушавме.“, вели Мериса Маер, директорка на Yahoo и поранешен шеф за Gоogle сервиси. „Почнувајќи од денес, новиот Yahoo Маil е брзо, лесен и достапен од било каде“.

Верзијата за веб сега има поедноставен дизајн со помалку копчиња и повеќе простор за читање и пишување имејл, и мали сликички кои го прикажуваат закачениот фајл на пораката. Целта, вели г-ѓа. Маер, е да се забрза Yahoo Mail и да биде полесен за навигација со поголем фокус на содржината на пораките.

Мобилната верзија за iPhone е обновена со опција за брзо бришење на пораки само со движење на прстите, бескрајно скролање на пораки и опција за закачување на фотографии во нова порака. Android верзијата доби подобрувања во брзината и во одржување на батеријата, додека Windows 8 верзијата ќе има виџет за почетен екран.

Дали ви се допаѓа редизајнот? Дали е полесен за користење од Gmail?

Добивај известувања
Извести ме за
guest
4 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
ДедоМраз
ДедоМраз
9 years ago

"Мобилната верзија за iPhone е обновена со опција за брзо бришење на пораки само со движење на прстите…"
Копирано од gmail за андроид…

Фиданчо
Фиданчо
9 years ago

Да да а Gmail е копија на Yahoo Mail кој е копија на ALL-IN-1 by Digital Equipment Corporation кој е копија на PROFS by IBM кој е копија на EMAIL at University of Medicine and Dentistry of New Jersey кој е копија на The PLATO IV Notes on-line кој е копија на APL Mailbox by Larry Breed кој е копија на Unix mail program кој е копија на MIT's CTSS MAIL, in 1965

Шо мислиш бе Google го измисли интернетот и сите негови апликации?

трајкопетко
трајкопетко
9 years ago
Reply to  Фиданчо

ме бендисва муабетов :)

ДедоМраз
ДедоМраз
9 years ago
Reply to  Фиданчо

Не можеш да копираш меил сервис и да кажеш дека е копија, тоа ти е исто како да кажеш дека супер марио е копија на battlefield само затоа што и двете се игри. Но можеш да копираш функција како што е swipe to delete, како што направиле Yahoo.

види ги сите огласи на kariera.it.mk