Учете Unity со Никола Ѓоргиев – Уредување код

Avatar img-thumbnail img-circle

во Совети

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски


Во ова видео ќе се запознаеме со некоку важни и добри практики про кодирањето. Организацијата на кодот го прави почитлив и потоа може полесно да се снаоѓаме во истиот.

Во туторијалот Никола ни објаснува како правилно да организираме нашиот код, и наместо во една да го издвоиме во посебни класи.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments