Учете Python со Костадин Ристовски: Превод на над 100 јазици со 5 линии код во Python

Avatar img-thumbnail img-circle

во Совети

Сите знаеме како Google translate функционира, но доколку е потребен превод на збор или реченица на повеќе јазици, користење на веб-страната одзиме доста време.Алтернатива на тоа е користење на програмскиот јазик Python, односно на googletrans, со што може да преведиме текст на над 100 јазици со само 5 линии код.

Секако, тоа е главната цел на ова видео, но googletrans нуди многу повеќе од тоа.Всушност, може да дознаете колку Google Translate е сигурен во преводот, во детекција на јазик, но и како да откриете грешки во спелување.

На крај, видеото содржи пример на превод на дел од песна од англиски, на 4 други јазици и повторно на англиски со цел да се покаже точноста на googletrans со Python.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments