Учете Python со Костадин Ристовски: Креирање на „облаци“ со текст со Python

Avatar img-thumbnail img-circle

во Совети

WordCloud (буквално преведно како облак од текст) ни овозможува да креираме различни визуелни репрезентации со програмскиот јазик Python. Во видеото, може да научите како истата се користи, а примерот е базиран на текстот од филмот Бетмен.

Големината на зборовите зависи од тоа колку пати истите се повторуваат во текстот, а исто така може и да се исклучат одредени зборови, доколку истите не додаваат вредност.

Секако, во случај на прашање и коментар, може да се обратите до авторот на видеото.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments