Учете JavaScript со Никола Ѓоргиев – Hoisting, Function Declaration vs Expression, IIFE

Avatar img-thumbnail img-circle

во Совети

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Во овој дел од туторијалот Никола покрива неколку поважни теми кои се популарни на интервјуата за работа. Првата е „Variable Hoisting“, втората се разлики помеѓу „Function Declaration“ наспроти „Function Expression“, и последната е „Immediately invoked function expression “ IIFE.

Секако овие теми се покриени и во книгата (пропратниот документ) кој ги следи видеата.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments