Трејлерот за Morgan е првиот трејлер создаден од вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција на IBM, Watson за прв пат создаде трејлер за филм. Оваа необична пракса беше извршена врз постоечкиот филм Morgan. Watson го анализираше целиот филм, и од него ги одбра најдобрите делови и креираше трејлер.

Со оглед на тоа дека и филмот е хорор за вештачка интелигенција, изборот на Watson за креирање страшeн трејлер, е логичен. Интересно е што во изборот на Watson имаше сцени кои луѓето не ги избраа. Се чини дека трејлерот на вештачката интелигенција е и повеќе од адекватен.

Претходно IBM го „нарани“ Watson со над 100 хорор класици, за да му помогне подобро да ги разбере сцените кои се ставаат во трејлерите. По видео и аудио анализата, вештачката интелигенција беше подготвена за креирање на трејлерот. Она што го направи Watson може да го видите во видеото.

Филмот Morgan светската премиера ја има денес, а засега нема најава за достапност во македонските кино сали.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments