Тестирајте го вашето знаење со Sporcle

во Веб, Совети

Sporcle е веб сајт кој изобилува со квизови за тривијални работи. Во ситуации кога чувствувате потреба да се предизвикате себеси или некој пријател, одберете една од категориите како географија, наука или телевизија и проверете го вашиот капацитет за помнење тривијални работи.

Квизовите доаѓаат во различни форми, односно со идентификување одредена слика преку кликнување или пишување име, бирање понудени одговори, идентификување територии на мапа и слично. Квизовите можете да ги прелистувате и според одредени параметри како тежина, должина или популарност, а можете и да започнете квиз по случаен избор.

untitled

На располагање ја имате и алатката за правење квизови и понатамошно споделување со светот. Како дел од заедницата, ќе можете да се стремите и кон освојување најразлични достигнувања, кои, за возврат отклучуваат значки и прават да се чувствувате убаво од внатре. :)

Пријатно се изненадивме и од тоа колку квизови се поврзани со нашата земја, како идентификување на македонските соседи, именување на градовите според нивната популација и местоположба, или квизот за наведување факти за Македонија.

Солидна алтернатива на Sporcle е funtrivia.com, а доколку сакате да се натпреварувате со AI противници, посетете го и actionquiz.com.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk