Steam најде начин како да играте PC игри и на постари компјутери

Steam започна со Steam In-home Streaming услуга која овозможува да играте игра на било кој компјутер од домашната мрежа додека играта работи на сосем друг компјутер кој е поврзан на оваа мрежа. Ова ќе овозможи да играта на пример PC видеоигри на MacBook, иако оваа верзија на играта не е компатибилна со оперативниот систем. Ќе може да користите било кои компјутери приклучени на иста мрежа, доколку се приклучени на истиот Steam профил. Ова овозможува да се играат сите игри кои ги поседуваат на било кои од комјутерите дури и доколку само еден од нив (според хардверот), но и платформата/оперативниот систем, е погоден за играње.

Што се однесува до потребниот хардвер, Steam советува четири-јадрен процесор на компјутерот кој ја стрима играта и графичка карта на „приемникот“ која подржува H264 кодирање. Освен ова Steam in-home streaming најдобро работи при поврзување преку кабел, но поврзување е можно и преку бежична мрежа. Со оглед на тоа дека услугата е сè уште во бета, се случуваат непредвидени грешки, но клиентот постојано се надградува

[youtube]gIL71Q6eJ2Y[/youtube]

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk