Создади е платформа на која креативци може да ги продаваат своите производи

во ИТ.МК

Image courtesy of Sozdadi.mk

Создади е нова платформа која на сите кои изработуваат некакви рачно изработени производи ќе им овозможи да пронајдат купувачи. Во својата основа Создади.мк e онлајн продавница, сепак главна цел на платформата е да стане локација на која ќе се собира заедницата.

Поврзувањата треба да им помогнат на регионалните заедници полесно да дојдат и да ја задржат својата публика. Пред сè платформата е наменета за сите кои креираат производи како хоби. Потоа овие производи можат да ги понудат на продажба на продавницата. Целта е луѓето кои работат со љубов на некое хоби да имаат простор каде ќе можат да ги презентираат и продаваат своите ракотворби. Секој „производител“ има своја мини продавница која овозможува на едно место да бидат сместени сите производи или услуги кои ги нуди.

„Иновативноста се состои во тоа што производителите ќе имаат можност од своето хоби, она што со љубов го работат, да развијат сопствен бизнис преку евтин, а ефективен маркетинг и преку поддржување креативни проекти во рамки на платформата“, велат од Создади.

Со купување и продавање на производи од Sozdadi.com купувачите помагаат на лица од маргинализирани групи кои имаат свое креативно хоби. Со тоа стануваат амбасадори во општествената борба за инклузија на пазарот на труд.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Open Gi Grоup

Techical Lead

natasha.petkova

iOS Engineer

Personal Programmer

ETL Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk