Што ќе му е рака на робот

во Хардвер

Ново видео на Boston Dynamics ги покажува можностите на раката на роботот Spot. Од собирање на алишта, до отворање на врати, па се до цртање со креди.

Некои од презентациите во видеото се интересни, но поголем дел се ставени да ги претстават можностите на роботот. Така може да видиме како Spot затвора вентил на пукната цевка или сади дрво.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments