Првата мисија на Planet беше да креираат карта која ќе овозможи секојдневно ажурирање на површината на Земјата. Откако лансираа 21 сателит кои секојдневно испраќаат 1,5 милиони слики, имаат нова мисија. Оваа мисија е спојување на вештачката интелигенција и мапите и креирање на база по која ќе може да се пребарува. Вил Маршал зборува за ова искуство и за иднината во својот TED говор.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments