Роботите доаѓаат и некои од работните места ќе бидат заменети. Сепак ова е и проблем и можност, вели Даниел Сускинд на TED. Со затворање на едни работни места ќе се отворат нови. Пред да почнете да славите, најверојатно и за овие, вештачката интелигенција ќе биде подобра од нас. Светот е поразвиен од било кога, економијата е поразвиена и нема да забави. Со 2% раст, следната генерација ќе биде 2 пати побогата. Сепак распределбата на средствата ќе биде најголемиот предизвик досега.

Дел од говорот на г. Сускинд се фокусира на делот „зошто ова е изненадување“ за голем дел од луѓето, па дури и експертите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments