RIM ќе дозволи шпионирање на BlackBerry

во Свет

За разлика од конкурентите, RIM ги контролира своите сервиси преку своја мрежа која користи енкриптирани пораки преку центри во Канада и Британија. Со тоа источните земји кои имаат одредени правила и забрани не се во можност да ја конролираат и цензурираат мрежата, што за нив е проблем по што неколку земји, пример Обединетите Арапски Емирате се одлучија за забрана на Blackbarry сервисите, забрана која ќе важи и за посетителите и туриститите.

Според Reuters, RIM се согласиле со Индија да изработат предлог со кој ќе им ги предадат техничките кодови за корпоративните имејл сервиси, ќе отворат пристап до корисничките мејлови за 15 дена, и ќе развијат алатки во шест до осум месеци за да се дозволи мониторин на разговорите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments