Python на македонски со Горан Јованоски: Припрема и инсталација на развојна околина

во Совети

Во првиот туторијал на Горан Јованоски може да се запонзнаеме со инсталација и користењето на PyCharm. PyCharm е алатка за развој на Python решенија која може значително да ја олесни работата на програмерите.

Покрај инсталацијата на развојната околина и Python, во ова прво видео ќе може да се запознаеме и со видовите на променливи во Python.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk