Профилите на Steam корисниците се безбедносен ризик

во Вести

Steam корисниците би требало да бидат исклучително внимателни при прелистување на нивниот профил, објаснуваат од Steam странатa на reddit, кое исто така беше потврдено и од Steamdb. Според објаснувањата, посебно треба да се внимава при отворање на страниците со профили и целосно да се игнорираат сите сомнителни линкови.

Преку користење на ново-откриениот баг преку Cross-site Scripting (XSS) кодот, оние кои немаат попаметна работа сега знаат како да внесат нивен код и да го искористат вашиот профил за да извршуваат акции во ваше име.

Во случај да се сомневате и да мислите дека некој го злоупотребува вашиот профил потребно е веднаш да ја смените вашата лозинка, да овозможите автентикација преку мобилната апликација на Steam, со што значително ќе го зголемите нивото на безбедност, но и да го скенирате и исчистите системот од несакани штеточини.

Се претпоставува дека Steam работи на пополнување на безбедносната дупка и дека опасноста ќе биде елиминирана наскоро.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments