Пишувајте во Аtlantis Word Processor Lite

Кога се работи за програми за уредување текст, на располагање имате бројни избори и никако не мора да одите со платежни опции како Microsoft Office. Поодамна зборувавме за најдобрите бесплатни алтернативи на Microsoft Office. Изненадувачки, листата уште држи вода, а сега може да се прошири со уште еден предлог.

Аtlantis Word Processor Lite е едноставна алатка за пишување, која е извлечена од комерцијалниот брат без Lite во насловот. Алатката не троши многу ресурси и лесно може да се препорача за инсталирање на постари, односно послаби компјутери. Во поглед на видови документи, без проблем се справува со RTF, COD, DOC, како и DOCX.

Најновата четврта верзијае поддршка за таканаречените лебдечки слики. Иронично е тоа што оваа опција не е достапна во бесплатната верзија. Но, доколку ви се допадне програмот, би можеле да размислите и за користење на комерцијалната верзија, која чини 35 долари.

Main window of Atlantis Word Processor
Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments